Rreth Nesh

Buggy Albania, distributori eksklusiv i ItalCar për Shqipërinë.

Tani lëviz me
Buggy Albania

Në fillim të viteve 80’: Ndërmarrja Green Company S.r.l. duke filluar veprimtarinë e tij si distributori evropian i automjeteve elektrike të prodhuara nga Melex.

Fundi I viteve 90 ': Tor International Group, një kompani amerikane me qender në Miami (Florida, SHBA) blen 100% të Green Company duke filluar zhvillimin ndërkombëtar të kompanisë. Në të njëjtën kohë, Green Company aktivitetin e shpërndarësit e saj e zhvendos në prodhues të automjeteve elektrike. Falë njohurive të saj në 1998, Kompania bën të mundur marrjen e homologimit të parë për automjetin elektrik Melex.

Viti 2000: Ndërmarrja Green Comoany falë strategjive të njohjes dhe marketingut të përqendruar në fushën EV, u bë një lojtar referencë në tregun e automjeteve elektrike. Bashkëpunimi me Kompanitë ndërkombëtare që operojnë në përbërësit e automjetit elektrik, vazhdojnë të rriten.

Viti 2003: Green Company zhvillon një partneritet me T.Car, një kompani me qender në Atessa (Italia e Jugut) tashmë prodhues i Minicars me motorët Diesel dhe Gas. Green Company merret me zhvillimin elektrik të modeleve ekzistuese të T.Car.

Viti 2004: Green Company zhvillon një bashkëpunim me një partner aziatik për prodhimin e përbërësve të përdorur për automjetet e saj.

Viti 2005: Green Company blen 100% të T.Car dhe ndryshon emrin e saj në ITALCAR.

Viti 2008: menaxhmenti vendosi të ndalojë prodhimin e automjeteve Diesel dhe të përqendrojë prodhimin vetëm në makinat elektrike.

Viti 2019: Italcar vjen per here te pare me distributor eksklusiv ne Shqiperi me qender tek Frigo Beair Technology sh.p.k